Elkészítés: Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát felkockázzuk. Felforrósítjuk a vajat, ráöntjük az almát, átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, a citrom- és narancslevet, reszelt héjukat, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Megpároljuk, hagyjuk, hogy a leve elfőjön.
Lisztezett felületen vékonra nyújtjuk a tésztát, 2 lapba vágjuk, mindkettőt meghintjük zsemlemorzsával, majd a szélén egy-egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket. Óvatosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A rétest megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük szeletelt mandulával, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük.
Amikor megsültek, kivesszük, kis olvasztott vajjal megkenjük, vaníliás porcukorral meghintjük.
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is isteni.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.