Elkészítés: Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát felkockázzuk. Felforrósítjuk a vajat, ráöntjük az almát, átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, a citrom- és narancslevet, reszelt héjukat, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Megpároljuk, hagyjuk, hogy a leve elfőjön.
Lisztezett felületen vékonra nyújtjuk a tésztát, 2 lapba vágjuk, mindkettőt meghintjük zsemlemorzsával, majd a szélén egy-egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket. Óvatosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A rétest megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük szeletelt mandulával, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük.
Amikor megsültek, kivesszük, kis olvasztott vajjal megkenjük, vaníliás porcukorral meghintjük.
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is isteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.