Elkészítés: A tejet felforraljuk, langyosra hűtjük, majd elfelezzük. Egyik felében feloldjuk az élesztőt, és a langyos lisztbe vájt mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk, ez lesz a kovász. Letakarva kb. 20 percig pihentetjük meleg helyen. A tej másik felében feloldjuk a kristálycukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sót, hozzáadjuk a rumot. Amikor felfutott az élesztő, a tejjel, a tojássárgákkal, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal jól összedolgozzuk. Fakanállal vagy kézzel fényes selymesre, hólyagosra dolgozzuk. Ha adunk hozzá 1 teáskanál étolajat, hamarabb kidolgozható a tészta.
Amikor a tészta elválik az edény aljától és oldalától, akkor az edény alját liszttel megszórjuk, rátesszük a tésztát, majd a tészta tetejét olajos kézzel megpaskoljuk, az edényt letakarjuk, a tésztát duplájára kelesztjük.
Lisztezett lapon a tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk. Készíthetünk töltetlen és töltött fánkokat. A töltött fánkhoz 2 darabot használunk fel, széleit jól nyomkodjuk össze, majd kisebb szaggatóval ismét kiszaggatjuk. Újból kelesztjük - a töltöttet kissé tovább -, majd forró olajban kisütjük, rácsra rakva lecsepegtetjük.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk, vaníliamártással kínálva különlegesen finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.