Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Kettévágjuk, és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk. A tepsit vízzel kiöblítjük, a vizet nem töröljük le a tepsiről. A tepsibe tesszük a tésztát, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük.
A megsült lapokat hosszában kettévágjuk. A felső lapnak a legszebbiket kiválasztjuk, erre kerül a máz. Ehhez a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével felverjük elektromos habverővel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni, és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
A zselét elkészítjük. A tortazselét a vízzel vagy gyümölcslével, a cukorral és a ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, a vaníliás cukrokkal, a tejszínnel és a tej felével csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk. Felfőzzük, kevergetjük, míg a lábastól el nem válik. A tűzről lehúzzuk, a tojáshabot apránként hozzákeverjük. Visszatesszük a lángra, és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük.
A krémet elfelezzük. A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre simítjuk a krém felét, majd újból lap jön és a maradék krém. A mázas négyzetlapocskákkal kirakjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A felső lapok mentén - vízbe mártott késsel - felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.