Előkészítés: Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal habosra keverjük. Rászitáljuk a lisztet és a sütőport, beledolgozzuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A tepsibe simítjuk, és kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojásokat két percig verjük. Beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tálat forró vízfürdőbe állítjuk, és addig keverjük a krémet, amíg sűrű lesz. Félretesszük, és gyakran megkeverve kihűtjük. A vajat krémesre verjük (kb. 15 perc), és a tojásos masszába forgatjuk. A piskótát kb. 4 cm széles csíkokra vágjuk. Egy kb. 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalát vékonyan megkenjük krémmel, és hozzátapasztjuk az egyik piskótacsíkot. Annyit használjunk el, hogy pontosan körbeérje a formát. A formában levő piskótát vékonyan megkenjük krémmel és ribizlilekvárral, hozzátapasztjuk a következő csík piskótát, és ezt addig folytatjuk, amíg a forma megtelik. (Természetesen spirál alakban is készíthetjük!) A formát 1 órára betesszük a hűtőbe. Levesszük a formáról az oldalát. A torta oldalát megkenjük a krémmel, a maradékot habzsákba töltjük, és spirál alakban a torta tetejére nyomjuk. A közbülső réseket kinyomjuk ribizlilekvárral. Megszórjuk vágott pisztáciával, és tálalásig hidegen tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.