Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A szétmorzsolt élesztőt 2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk, és a vajas liszthez öntjük. Hozzátesszük a tészta többi alkotóelemét, és jól összedolgozzuk.
Ha a tészta már sima, 8 cipóra osztjuk, konyharuhával letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
A diótöltelékhez a cukrot 1 dl vízben olvadásig hevítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a diót és a többi alkotóelemet, majd összekeverjük.
A máktöltelékhez a tejben elkeverjük a cukrot a gázon, hozzátesszük a mákot, kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Levesszük a tűzről, belekeverjük a többi alkotóelemet. Vigyázzunk, a mák könnyen odaéghet!
Ha a tészta megkelt, egyesével kinyújtjuk, megtöltjük, széleit behajtjuk, megkenjük tojásfehérjével, feltekerjük, a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a tetjét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk. Ezt megcsináljuk mind a 8 adaggal, 4 diós, 4 mákos lesz belőle.
1 órára a hűtőbe, kamrába tesszük. Onnan kivéve ismét megkenjük tojásfehérjével, fél órát állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük, tegyünk az aljára kislábosban vizet, mert gőzös sütőben kell sütni. Mielőtt betesszük a bejgliket a sütőbe, megkenjük most tojássárgájával, így lesz márványos a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.