Előkészítés: A birskörtét konyharuhával megdörzsöljük, megmossuk. Negyedeljük, kivágjuk a magházát, és húsát vékony szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A birskörtét annyi vízben, amennyi ellepi kb. 20 percig puhára főzzük. A befőttes üveget kimossuk, lecsepegtetjük. Gézkendőt feszítünk egy tál fölé, átszűrjük rajta a birskörtét, és kb. 3 órán keresztül hagyjuk lecsepegni. A maradék gyümölcsmasszát kézzel jól kinyomkodjuk. A körtét meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát apró darabokra vágjuk (15 dkg-ra van szükségünk). A ringlót vagy szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A citromot forró vízben alaposan megmossuk, héjából levágunk egy darabot, levét kinyomjuk. Lemérünk 4 dl birskörtelevet, felforraljuk 2 evőkanál citromlével, a körtével és a ringlóval. Belekeverjük a zselírozó cukrot, még egyszer felforraljuk, és kevergetve 2 percig rotyogtatjuk. Beletöltjük az üvegbe, belerakjuk a citromhéjat, és alaposan lezárjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.