Elkészítés: A tésztához a vajat az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral habossá keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet, a keményítőt és a sütőport elkeverjük, majd a citromlével együtt hozzáadjuk a tésztához.
Lecsepegtetjük a szederbefőttet, a levét félretesszük. Az első tábla fehér csokit felolvasztjuk gőzfürdő felett, hozzáadunk 1 evőkanál tejszínt, simára keverjük, majd fokozatosan belekeverjük a maradék tejszínt is. A végén beletesszük a szedret, és pürésítjük.
Kivajazott tepsire terítjük a tészta 3/4 részét, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, és befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A mázhoz 15 dkg fehér csokit felolvasztunk, hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és a szederlevet (annyit, hogy ne legyen túl híg a máz). A mázzal befedjük a kihűlt tésztát, hagyjuk kicsit dermedni, és a maradék szintén megolvasztott fehér csokival foltokat rajzolunk a lila cukormázra.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.