Elkészítés: A tejet, a tejszínt, a cukrot és a bodzaszörpöt (ha friss virágot használunk, akkor azokat megmosva, lecsöpögtetve) forráspontig hevítjük, majd rögtön elzárjuk, nem forraljuk. Amennyiben virágot használunk, a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk állni 30 percig, ezután szűrjük le – így minden íz- és illatanyagot átvesz a folyadék.
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, majd ha már megpuhultak, kinyomkodjuk belőlük a felesleges vizet. A meleg tejes keverékbe tesszük a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, majd 4 egyforma edénybe elosztjuk a tejszínes krémet, és hűtőben legalább 4 órát hagyjuk, hogy kidermedjen.
Elkészítjük az eperöntetet, amihez a gyümölcsöt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy forralóedényben a cukorral, a vaníliával és kevés vízzel összeforraljuk, sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt – kihűtjük.
A panna cotta tálkáit néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tányérra borítjuk a desszertet, és az eperraguval körítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.