Elkészítés: A tejet, a tejszínt, a cukrot és a bodzaszörpöt (ha friss virágot használunk, akkor azokat megmosva, lecsöpögtetve) forráspontig hevítjük, majd rögtön elzárjuk, nem forraljuk. Amennyiben virágot használunk, a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk állni 30 percig, ezután szűrjük le – így minden íz- és illatanyagot átvesz a folyadék.
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, majd ha már megpuhultak, kinyomkodjuk belőlük a felesleges vizet. A meleg tejes keverékbe tesszük a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, majd 4 egyforma edénybe elosztjuk a tejszínes krémet, és hűtőben legalább 4 órát hagyjuk, hogy kidermedjen.
Elkészítjük az eperöntetet, amihez a gyümölcsöt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy forralóedényben a cukorral, a vaníliával és kevés vízzel összeforraljuk, sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt – kihűtjük.
A panna cotta tálkáit néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tányérra borítjuk a desszertet, és az eperraguval körítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.