Elkészítés: Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília-aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük (lágyabb masszát fogunk kapni).
Egy sütőformát (vagy tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. A tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt vagy vegyes gyümölcslekvárt....)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.