Elkészítés: A mangalica szalonnát a bográcsba dobjuk, mikor kiengedte a zsírját, kivesszük a megsült szalonnákat. A zsírra tesszük a hagymát, megdinszteljük kis sóval, majd amikor megfonnyadt, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát. Szépen megfonnyasztjuk azokat is, szintén megsózva. Ekkor tesszük rá a fűszereket, a préselt vagy darabolt fokhagymát, felöntjük kis vízzel, és beledobjuk a húst és a szalonnabőröket. Mehet bele a petrezselyem- és zellerlevél is.
Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a zöldségeket és a vörösborból egy keveset, majd felöntjük vízzel, ismét fűszerezzük.
Készre főzzük a levest, és kicsi bográcsokban tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.