Tegyük a lisztet egy nagy tálba, majd ujjbegyeinket használva dolgozzunk bele 60 gramm hideg vajat, míg a keverék morzsaszerűvé válik. Keverjük hozzá a cukrot. Adjunk hozzá elegendő mennyiségű jéghideg vizet, cseppenként, hogy sima tésztát kapjunk. Nagyjából egy evőkanálnyira lesz szükség. Takarjuk le folpackkal és pihentessük 1 órán át a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 C fok, gáz: 4-es fokozat), és kenjünk ki egy 16 cm átmérőjű piteformát.
Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett munkalapra és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Fektessük a formába, a kilógó széleket vágjuk le. Tegyünk a formába sütőpapírt és helyezzünk rájuk sütőbabot. Süssük 5-10 percig 180 fokon, majd távolítsuk el a sütőpapírt és a babot, és további 3-5 perc alatt süssük a tésztát aranyszínűre. A formában hagyva tegyük rácsra hűlni.
Kenjük meg málnalekvárral a kihűlt tésztakosár belsejét.
A töltelékhez robotgép segítségével habosítsuk fel a cukrot a maradék vajjal egy nagy tálban, és verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a darált mandulát és a tojást, és keverjük krémesre. Kanalazzuk a masszát a tésztakosárba, és simítsuk el a tetejét.
Szórjuk a gyümölcsöket egyenletesen a krém tetejére, majd süssük 40-50 percig 180 fokon légkeverés nélkül, amíg levegős textúrájú, szilárd és kissé barna lesz. Tegyük egy rácsra hűlni, majd tálaljuk tejszínnel vagy creme fraîche-sel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.