Elkészítés: A megmosott padlizsánokat hústűvel megszurkálom, és sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Közben a paprikákat a tűzhely lapján körbeforgatva megsütöm. Egy jénai tálba belekaparom a padlizsánok húsát, jól összevágom, megsózom, belepréselem a fokhagymákat, és jól összekeverem. Utána lehúzom a paprikák héját, a csumáját kiveszem, és a paprikahúst csíkokra vágva szépen elrendezem a padlizsánon, sózom. (A bulgárok az egész paprikát rakják körbe a tálban.) Ezt befedem a karikára vágott paradicsomokkal, sózom, majd a kockára vágott vöröshagymával megszórom, az összevágott petrezselyemzölddel szintén, és ízlés szerint 2-4 evőkanál olívaolajat öntök rá. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, de rögtön is lehet fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.