Elkészítés: Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon. A pirított diót kiszedem egy tálra.
A serpenyőbe beleöntöm a másik deciliternyi bort, amikor láthatóan dolgozni kezd, hozzáadom, a leszedegetett, átmosott szőlőszemeket, folyamatosan rázogatva a serpenyőt átforralom.
Desszertes tálkákba adagolom a szőlőszemeket, megszórom a pirított dióval. Akár melegen is tálalható, de én inkább hagyom kihűlni, akkor kevés tejszínhabbal, esetleg egy gombócnyi vaníliafagylalttal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.