Előkészítés: A száraz fehérbort összekeverjük 3 dl vízzel. A mazsolát megmossuk.
Elkészítés: Elkészítjük a fűszerkivonatot: a higított borból 1 dl-t lábasba merünk, és beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, majd kis lángon a folyadék mennyiségét a negyedére beforraljuk, a tűzről levesszük és leszűrjük. A higított borból 1 dl-t ismét elveszünk, és megfőzzük benne a mazsolát. Tálalásig félre tesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukor 2/3-adával kemény habot verünk. A maradék hígított bort fél dl kivételével felforraljuk. Habüstben a vanília pudingport (esetleg lisztet) a fél dl hideg hígított borral csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukor 1/3-át a leszűrt fűszerkivonatot és az időközben felforralt maradék higított bort. A habüstöt vízfürdőbe állítjuk, és habverővel való folyamatos keverés mellett forrpontig melegítjük, majd a forró levest vékony sugárban (szintén állandó keveréssel) hozzáöntjük a felvert tojáshabhoz. A sütőt előmelegítetjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A rozskenyér-szeleteket pirítóban kissé megpirítjuk, háromszög alakúra daraboljuk, elosztjuk rajtuk a sajtot. Betesszük a sütőbe, és rápirítjuk a sajtot. Tálaláskor a kész levest azonnal forró porceláncsészékbe szedjük (csak rövid ideig tartható készen). Betétnek a higított borban főtt mazsolát, és külön tányéron, a tálalás időpontjára elkészített rozskrutonokat kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 390 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.