Elkészítés: A polentához felteszünk a tűzre 1 liter sós vizet, amikor forr, belekeverjük a kukoricadarát, és állandó keverés mellett néhány percig főzzük a
kását. Kiolajozott, körülbelül 25 centiméter hosszú sütőformába öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kiborítjuk, felszeleteljük, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, pár percig sütjük benne a májszeletek mindkét oldalát. Kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt szafthoz hozzáöntjük a bort és a tejszínt, beletesszük a félbevágott szőlőszemeket, pár percig főzzük, végül sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor egymásra rétegezzük a polenta- és májszeleteket, szőlőszemekkel és friss zöldfűszerekkel díszítjük. A szószt melléöntjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.