Elkészítés: A csülköt előző este babérral, vöröshagymával, egész borssal puhára főztem. A vízben hagytam hideg helyen kihűlni. Másnap a tetejéről a zsírját leszedtem, a húst kicsontoztam, feldaraboltam, levét félretettem.
Nagyobb serpenyőben 1 csapott evőkanál liszttel és a zsiradékkal vékony rántást készítettem, amibe beledinszteltem a vöröshagymát és a fokhagymát. Meghintettem pirospaprikával, felengedtem kb. fél liter füstölt lével. Hozzáadtam a beáztatott babot, fűszereztem, takarékon félpuhára főztem. Hozzáadtam a káposztát, további füstölt lével (ha nem akarjuk annyira intenzív füstölt ízűre, akkor inkább vízzel) és további fűszerekkel tovább főztem.
Az utolsó fél órában került bele a hús, az árpagyöngye és a krumpli. Meglocsoltam fehérborral, és együtt készre főztem.
Tálaláskor bőven tejfölt és kenyeret kínáltam hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.