Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sóskát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellfilét is kis csíkokra/kockákra vágjuk, és a fűszersóval ízlés szerint besózzuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkehúst és a vermutot, lefedve kis lángon elkezdjük párolni a húst, időnként megkeverjük. Ezzel egy időben a burgonyát 8-10 percre egy porcelán tálban (akár amiben a hús volt előkészítve) berakjuk a mikróba kiolvasztani és puhára főzni. Mire ez kész, közben a hús is elkészült.
A húshoz adjuk a sóskát és a porcukrot, pár csipet sót ízlés szerint, s némi kis vizet, ha túlságosan elpárolgott a hús alól a szaft. Újra letakarva addig pároljuk, amíg a sóska össze nem esik. Ekkor már fedő nélkül elpárologtatjuk a maradék vizet, ha van. Hozzáadjuk a burgonyát, s nagy lángon, kicsit megpirítva készre sütjük.
Tányérokra szedjük, tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.
Egy tavaszi, C-vitaminban és vasban gazdag étel a *vad* ízek kedvelőinek. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.