Elkészítés: Megpirítunk 20-25 dkg darált diót.
5 tojásból piskótát sütünk, a következő módon: a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, utána belekeverünk 10 dkg pirított, darált diót, a lisztet, a sütőport, a vizet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett kerek tortaformában 180 fokon, 20-25 perc alatt (légkeveréssel) kisütjük. Kihűlés után lapjában félbevágjuk.
Amíg sül a piskóta, 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport. Belekeverjük a vajat, így nem bőrösödik, s kezelhetőbb marad. Félretesszük.
A főzött krémhez 2 dl tejből, 3 evőkanál lisztből, 1 csomag vaníliáscukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és 5 dkg vajjal habosra keverjük.
A torta összeállítása: Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a kihűlt csokipuding felét, kirakjuk babapiskótával vagy piskótatallérral, megszórjuk a maradék pirított dióval, rákenjük a maradék pudingot. Ezután befedjük a másik tortalappal, rákenjük a fehér főzött krémet. A tetejét dióval díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon benne. Felnőtteknek készült verzióban tojáslikőr is kerülhet a fehér krémbe.
A csatolt fotón szereplő változatban a főzött krémet összekevertem a pudingporral, így talán még finomabb (tojáslikőrös verzió), de kevésbé mutatós. És hogy miért brazil? Én így ismerem, brazil dióval még nem próbáltam...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.