Előkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben kb. 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, hosszában 4-6 mélyedést vájunk bele, majd karikákra vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Az ecetet simára keverjük az olajjal, beledolgozzuk a tojássárgáját, és sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. Beleforgatjuk a brokkolit és a répát, állni hagyjuk. Felforrósítjuk az olívaolaj felét, és beleöntjük a darabolt paradicsomkonzervet. Sóval, borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal és az oregánóval ízesítjük, kb. 10 percig főzzük. A pirított tésztát 1-2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a maradék olajjal. A friss paradicsomok héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az olívákat kettévágjuk. A tésztát összekeverjük a szósszal, a paradicsomkockákkal és az olívával. Kiterítünk 8 nagy darab sütőpapírlapot, és szétosztjuk rajta a tésztát. A papírt a szaloncukorhoz hasonlóan jól összetekerjük, és a csomagokat a sütőben 15-18 percig pirítjuk. Közben leöblítjük a petrezselymet, és apróra vágjuk. Minden tányér közepére 1 vagy 2 csomag spagettit teszünk, szétvágjuk a papírt, köré rakjuk a brokkolit és a répát, megszórjuk petrezselyemmel, és kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag (2 db): 650 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.