Előkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben kb. 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, hosszában 4-6 mélyedést vájunk bele, majd karikákra vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Az ecetet simára keverjük az olajjal, beledolgozzuk a tojássárgáját, és sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. Beleforgatjuk a brokkolit és a répát, állni hagyjuk. Felforrósítjuk az olívaolaj felét, és beleöntjük a darabolt paradicsomkonzervet. Sóval, borssal, a kakukkfűvel, a bazsalikommal és az oregánóval ízesítjük, kb. 10 percig főzzük. A pirított tésztát 1-2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Lecsepegtetjük, és összekeverjük a maradék olajjal. A friss paradicsomok héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az olívákat kettévágjuk. A tésztát összekeverjük a szósszal, a paradicsomkockákkal és az olívával. Kiterítünk 8 nagy darab sütőpapírlapot, és szétosztjuk rajta a tésztát. A papírt a szaloncukorhoz hasonlóan jól összetekerjük, és a csomagokat a sütőben 15-18 percig pirítjuk. Közben leöblítjük a petrezselymet, és apróra vágjuk. Minden tányér közepére 1 vagy 2 csomag spagettit teszünk, szétvágjuk a papírt, köré rakjuk a brokkolit és a répát, megszórjuk petrezselyemmel, és kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 20 perc múlva
1 adag (2 db): 650 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.