Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. A brokkolit megmossuk, apró rózsákra szedjük, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk.
Kikenünk vajjal egy mélyebb tűzálló tálat, az alját és a szegélyét kirakjuk a burgonyakarikákkal. A tetejére rendezzük a brokkolirózsákat, meghintjük sóval, borssal és a bazsalikommal, végül a közepére halmozzuk a húst. Aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben 1/2 órát pároljuk. Tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül további 25-30 percig, enyhe pirulásig sütjük, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.