Elkészítés: A hagymákat megpucolom, feldarabolom, és egy jó nagy adag zsíron megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott marhahúsokat, fehéredésig kevergetem, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom. Sózom és nem sajnálom a fűszereket, majd aláöntök először 1 dl vörösbort (nem kóficot, mert az aromaanyagai benne maradnak a szaftban), lefedem, és óránként ránézek, megkeverem, majd amint szükséges, a többi bort is aláöntöm.
A főzést 3 óra után befejezem, ekkor a mennyiség a felére csökkent, viszont egy isteni vastag szaftot kaptam a puha hús mellé.
A nokedlikészítés rendkívül egyszerű: egy nagy tálba töröm a tojásokat, sózom, hozzáadom a lisztet és a vizet (először csak kevesebbet), én kézzel gyúrom össze, igaz, hogy ragad, de a kezemmel gyorsabb és egyenletesebb dolgozni. Ha nagyon száraz, adok még hozzá hideg vizet, akkor jó a tészta, ha ragad, nyúlik, de nem szakad el, ha kiemelem a tálból, hanem csak nyúlik, nyúlik.
Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, hagyom pár percet forrni, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és egy kevés olajon átforgatom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.