Elkészítés: Az élesztőt egy kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, tetejére kevés lisztet hintünk.
Amíg az élesztő felfut, a lisztet, a porcukrot és a sót elkeverjük szárazon, majd hozzáadunk 1 tojást, 10 dkg olvasztott margarint, és lassan beledolgozzuk az élesztőt és a maradék tejet is.
Jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, és 30 perc alatt konyharuhával letakarva, meleg helyen megkelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti kockákra felvágjuk (kb. 9x9 cm-re, ebből az adagból 18-20 db bukta lesz!). Majd az egyik részére a kockának tesszük a tölteléket, buktát formázunk belőle, a széleit benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és a kikent tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé.
A maradék 5 dkg olvasztott margarinnal megkenjük a tepsibe rakott bukták tetejét, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.