Elkészítés: A pörkölthöz a húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A főzelékhez a burgonyát vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, pici pirospaprikával ízesitjük. Ha megpuhult, a rántás is elkészítjük: a forró olajon kb. 2-3 marék lisztet zsemlebarnára pirítunk, hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd óvatosan, lassú keverés mellett a burgonyához adjuk. Újra felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd a pörkölttel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.