Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Közben a zsömléket meleg vízbe beáztatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a vastagabb szárrészeket meghámozzuk, minden darabját falatnyi darabokra vágunk. A sonkát apró darabokra vagdaljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A brokkolit sós vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Beledolgozunk 12 dkg vajat, a tojássárgájákat, és sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel ízesítjük. A zsömlét kinyomkodjuk, és a masszába dolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A brokkoli- és sonkadarabokat óvatosan a burgonyához keverjük, végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát egy tűzálló tálba simítjuk. A maradék 3 dkg vajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a zsemlemorzsát, és a masszára simítjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Friss salátát kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.