Elkészítés: A camembert sajtot kockára vágva tegyük konyhai aprítógépbe, majd szórjuk hozzá a diót, valamint fél csokor metélőhagymát, és reszeljük bele a citrom héját. Aprítsuk jól össze, krémes állagúra.
Tisztított konyhai felületen terítsük ki a réteslapokat, és egyenként vágjuk őket 4 egyenlő részre. A tésztalapok széleit 1 ujjnyi vastagon hajtsuk vissza, ahogyan a tavaszi tekercsnél is. A réteslapocskák alsó részére kanalazzuk a sajtos tölteléket, majd az ujjunkat a közepébe téve tekerjük fel, így adjunk neki formát, valamint alakítsunk ki helyet a sülés közben megolvadó sajtnak. Szivar formájú rudacskákat kapjunk. A feltekert rudakat kenjük meg olívaolajjal, majd forró serpenyőben, folyamatosan forgatva süssük őket ropogósra, aranybarnára.
A salátához a salátakeveréket tegyük tálba, adjuk hozzá a felkockázott zöldalmát és az áfonya felét. Az öntethez az olívaolaj, balzsamecet, őrölt gyömbér és szegfűszeg, valamint a maradék áfonya keverékét turmixoljuk selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges, kevés cukorral egyenlíthetjük ki az ízeket. A saláta fűszeres önteteként tálaljuk, opcionálisan mártogatósként is kínálhatjuk a sajtos rétesrudakhoz.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.