Elkészítése: A padlizsánt héjastul felkockázzuk, és sós vízbe áztatjuk 2 órára. A megtisztított zellert vékony csíkokra vágjuk, és 5 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott hagymát, a kapribogyót, a kimagozott olívabogyót. Hozzáadjuk a paradicsomot. Egy másik serpenyőben kevés olajon megforgatjuk a lecsepegtetett padlizsánt, hozzáadjuk a zellert, és még egy kicsit együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsomos szószt, és még 5 percig főzzük. Beleszórjuk a cukrot, meglocsoljuk az ecettel, és még egyet forralunk rajta.
A legfinomabb kihűtve, pirítóssal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.