Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-csirkemell
Caponata  recept
recept
Bonyolult

Caponata

60 perc
0 adag
Megfizethető
3.8
2003. 01. 22.

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánt héjastul felkockázzuk, és sós vízbe áztatjuk 2 órára. A megtisztított zellert vékony csíkokra vágjuk, és 5 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott hagymát, a kapribogyót, a kimagozott olívabogyót. Hozzáadjuk a paradicsomot. Egy másik serpenyőben kevés olajon megforgatjuk a lecsepegtetett padlizsánt, hozzáadjuk a zellert, és még egy kicsit együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsomos szószt, és még 5 percig főzzük. Beleszórjuk a cukrot, meglocsoljuk az ecettel, és még egyet forralunk rajta.

A legfinomabb kihűtve, pirítóssal.

Megjegyzés
Ebbe a szicíliai padlizsánsalátába gyakran tesznek még egy kevés mandulát és fenyőmagot is. A receptet Palermo, a fotót Lulu2 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.8 / 5

10 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.