Elkészítés: A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A céklát megfőzzük, megpucoljuk és leturmixoljuk.
A tésztához az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverjük a felolvasztott vajas csokoládét, majd a pépesített céklát. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd jól összekeverjük.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve kicsit a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra téve teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját és a cukrot egy tálba tesszük, majd gőz fölött sűrűre főzzük. Ha már besűrűsödött, hozzáadjuk a csokoládét, a vajat és a céklapürét. Kevergetve addig főzzük, míg a csokoládé és a vaj is felolvad. Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a masszához keverjük. Addig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Végül teljesen kihűtjük.
A kihűlt krémhez hozzákeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tejszínt. (Ha nem növényi tejszínt használunk, akkor egy pici zselatint is kell belekeverni, hogy megálljon a hab.)
Végül a torta tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt, vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.