Elkészítés: A céklát lobogó sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, valamint a tejszínnel és a reszelt sajttal, enyhén sózzuk, alaposan borsozzuk.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát, majd a réteslapokat egyenként beletesszük, mindig elforgatva a következőt, így alaposan kibéleljük a formát. Olvasztott vajjal alaposan megkenünk minden lapot. Nem baj, ha a lapok túllógnak a formán, így rusztikus lesz a piténk. Beleöntjük a céklás keveréket. A kecskesajtot felszeleteljük, a pite tetejére rakosgatjuk, megszórjuk kakukkfűvel.
Betoljuk a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük. A tésztának arany barnának kell lennie, a töltelék pedig akkor sült meg, ha már megszilárdult. Frissen morzsolt kakukkfűvel megszórhatjuk tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.