Elkészítés: A szufléhoz a céklát meghámozom, felszeletelem, előfőzöm, a főzővízbe teszek 1 teáskanál barna nádcukrot, csipet sót, 1 darab szegfűszeget. Miután megfőtt és kihűlt, vékony csíkokra vágom.
A formákat kivajazom, liszttel kiszórom. A tojást kettéválasztom, a sárgáját habosra keverem a fenyőmézzel, majd hozzászitálom a lisztet, és csomómentesre keverem. Majd hozzáadom a vékonyra szelt céklát, és belemorzsolom a kecskesajtot. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a masszába. Beletöltöm a formákba, majd előmelegített sütőben először 5 percig 200 fokon, majd 180 fokon 20-25 percig sütöm.
A mártáshoz a tojássárgát habosra keverem a mézzel, majd vízgőz fölött, a bort apránként hozzákeverve sűrűre főzöm. Hozzáadom a tejszínt, amivel keverem egészen forráspontig.
Miután a mártás elkészült, lehűtöm, és tálalom a szuflé mellé.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.