Elkészítés: A 2 tojásból, a vízből és a lisztből kemény tésztát gyúrunk, és legalább fél órát pihentetjük.
Ezután sodrófa vagy tésztakészítő gép segítségével kb. 1-2 mm vékonyra kinyújtjuk (a 9 fokozatos tésztakészítő gépen 7-es fokozatig). Nyújtás közben többször pihentetjük. Végül kb. 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Ha a tésztát még aznap fel fogjuk használni, akkor főzés előtt nem szükséges megvárni, hogy teljesen kiszáradjon. Ha eltesszük máskorra, akkor mindenképpen ki kell szárítani a tésztát, és csak ezután szabad papírzacskóba vagy papírdobozba eltenni. Az így készült lasagne tészta törékeny, így esélyes, hogy az eltett tésztából már csak csuszatészta lesz, tehát érdemes a lasagne tésztát rögtön felhasználni.
A töltelékhez először feltesszük a megmosott céklát főni (kb. 1 óráig fő). Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Közben 1 apróra vágott vöröshagymát vagy zöldhagymát kevés olajon megdinsztelünk, ezt meghintjük liszttel, kicsit megpirítjuk, majd fokozatosan felengedjük tejjel. Így egy sűrű hagymás besamelt kell kapnunk. Ebbe belekeverjük az apróra vágott céklát, és hozzáadjuk a túrót. Ízesítjük mézzel (ez elhagyható, ha a cékla magában is igazán édes), szerecsendióval, sóval és petrezselyemzölddel. Összemelegítjük, és utána ezt használjuk a lasagne megtöltéséhez.
A tésztalapokat néhányasával kifőzzük, és rendre a tésztát és a tölteléket a tepsibe rétegezzük. Felülre tésztalap jusson, ezt meghinthetjük petrezselyemmel, vagy megkenhetjük tejföllel, esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal. 45 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.