Elkészítés: A kenyérpaplanhoz felfuttatjuk az élesztőt a cukros vízben. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez, simára dolgozzuk, közben hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Lefedve, langyos helyen 1,5 órán át kelesztjük.
Miközben kel a tészta, elkészítjük a babot. Olyan edényben érdemes, amit utána a sütőbe is be lehet tenni. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a húst és kifehérítjük. Közben az áttört fokhagymát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, lehintjük pirospaprikával, ízesítjük az oregánóval, chilivel, hozzáadjuk a paradicsomot és a pürét, pici vízzel felöntjük, és lefedve 10 percig pároljuk. Ekkor belekeverjük a kakaóport, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, ha szükséges, utánfűszerezzük.
Ha megkelt a kenyértészta, az edényünknek megfelelő átmérőjűre nyújtjuk, és befedjük vele a babot. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.