Elkészítés: A tésztához kimérjük a vajat, lábosba tesszük, hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint az képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a vaj, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.
Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosban olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat.
Közben a tésztához robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot, és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.
Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá.
A fánkokat forrón belehempergetjük porcukorba, és a csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.