Elkészítés: Előző nap bepácoljuk a húsokat a lereszelt vagy átpréselt fokhagymával, a szeletekre vágott hagymával, sóval, borssal, kevés paprikával és étolajjal (a húst jól dörgöljük meg fokhagymával).
3-4 szelet szalonnát egy edényben kisütünk, majd kiszedjük egy tányérra. A húst 2 adag liszt és 1 adag pirospaprikából álló keverékben megforgatjuk.
A serpenyőbe öntjük a páclé olaját (én egy szűrőn átnyomkodom a fokhagymával együtt, egy csepp se menjen kárba), és a hús mindkét oldalát forró olajon, nagy lángon picit megsütjük. Ezután kisebb gázra kapcsolunk, felöntjük egy kis vízzel a húst, és körülbelül fél óra alatt szépen elkészül.
Közben természetesen kóstoljuk és fűszerezzük. (Én pár szem köménymagot szoktam közben hozzáadni, de természetesen nem kötelező.) Érdemes két edényben készíteni, ugyanis egyszerre körülbelül csak 4 szeletet lehet főzni.
Köretként héjában főtt krumplit, szalmaburgonyát vagy majonézes krumplisalátát ajánlanék, de lényegében bármivel fogyasztható. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.