Elkészítés: Meghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben áztatjuk, naponta 2-3-szor cseréljük a vizet.
Ezután egész apró darabkákra felvágjuk a citromot, kidobjuk a citrommagot belőle.
Felteszünk 1 kávéscsészényi vizet egy lábasban, beleöntjük a cukrot, és kb. 5-10 percig kevergetés mellett főzzük. Utána beletesszük a feldarabolt citromot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehet egy kicsit hígabbra is hagyni, mert utána még úgyis szilárdul egy kicsit. Nekem kb. fél órát tartott a főzés.
Ezek után lehet üvegbe tölteni. Nagyon finom savanykás, édes és kesernyés íze van, a benne lévő citromdarabkákat pedig kifejezetten jó rágcsálni.
A citrom héját citromlikőr készítéséhez lehet felhasználni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.