Előkészítés: A bordacsontok végéről minden húsmaradványt letisztítunk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait, ereit (a kívánt csípősség mértéke szerint részben vagy egészen) eltávolítjuk, és a húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A koriandert durvára törjük, a citromokat forró, folyó víz alatt megsikáljuk, és szárazra töröljük.
Elkészítés: A páchoz a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, a koriandert, a mézet és 2 evőkanál olajat tálkába teszünk, hozzákeverjük 1 citrom reszelt héját és átszűrt levét, ízlés szerint sót és borsot. Megkenjük vele a báránybordákat, jól záródó edénybe tesszük, és 3 órán (legjobb, ha egy éjszakán) át a hűtőszekrényben pácoljuk. A bordákat alaposan lecsepegtetjük, papírkendővel megtörölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 3 evőkanál olajat, beletesszük a bordákat, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Előmelegített tálra rendezzük őket, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A díszítéshez a maradék 1 citromot és a paradicsomot nem túl vékony karikákra vágjuk, mindkettőt a pecsenyezsiradékba forgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk. A bordák mellé-köré fektetjük, a húst bevonjuk a pecsenyealjjal, és menta- vagy majoránnalevélkével díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes főtt krumpli, rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.