Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), jól összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.
A krémhez a mascarponét összekeverem a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával.
A tészta kb. 1/4-1/5 részét félreteszem a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten kb. 3 mm vastagra nyújtom (lehet vékonyabbra-vastagabbra, ki hogyan szereti), peremet is illesztek hozzá, kb. 3 cm magasra. Megkenem a tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 percet sütöm, vagy legalábbis addig, míg aranybarnára pirul a teteje, de nem kell megvárni, amíg teljesen barna lesz.
A krémet belesímítom a tésztába, a félretett tésztából pedig rácsokat készítek rá. Ezt kb. 150 fokon addig sütöm, amíg a rácsok is megpirulnak.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.