Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), jól összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg a krém elkészül.
A krémhez a mascarponét összekeverem a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával.
A tészta kb. 1/4-1/5 részét félreteszem a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten kb. 3 mm vastagra nyújtom (lehet vékonyabbra-vastagabbra, ki hogyan szereti), peremet is illesztek hozzá, kb. 3 cm magasra. Megkenem a tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 percet sütöm, vagy legalábbis addig, míg aranybarnára pirul a teteje, de nem kell megvárni, amíg teljesen barna lesz.
A krémet belesímítom a tésztába, a félretett tésztából pedig rácsokat készítek rá. Ezt kb. 150 fokon addig sütöm, amíg a rácsok is megpirulnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.