A birsalmákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, ha kell, szivaccsal vagy kefével átdörzsöljük majd felkockázzuk.
A citrom héját lereszeljük, félretesszük, a levét kifacsarjuk.
A vizet egy nagyobb serpenyőben a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a birsalmát, a cukrot és a fahéjat. Ha felforrt, alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg az alma megpuhul (ez kb. 45-50 perc).
Levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és hozzákeverjük a citromhéjat. A forró keveréket szitán átpasszírozzuk egy tálba. Hagyjuk kihűlni és kicsit besűrűsödni kb. 30-40 percet, majd zárható üvegekbe töltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.