Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákhoz hozzáöntjük a tejet, az olajat, a cukrot, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kicsavart levét, majd a sütőporral elkevert liszttel összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
A muffinformát kibéleljük papírkapszlikkal, 3/4-ig belekanalazzuk a könnyű tésztát. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük a fémformából, rácsra tesszük, kihűtjük.
Közben a körtehabhoz a hűtőből kivett hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A megmosott körtét éles késsel vékonyan meghámozzuk, a reszelő finom részén belereszeljük a habba, majd hozzáadjuk a vanília-esszenciát, végül lazán összekeverjük a körtés habot, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a hideg körtehabot csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, megdíszítjük vele a cupcake-k tetejét, ízlés szerint színes cukorkákkal megszórjuk, díszítjük, a tészta felületére készen kapható színes cukormázzal írhatunk is, és egy pohár kávé vagy tea mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.