Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat kézmelegre melegítjük. A kétszer 30 dkg lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután jöhet a többi hozzávaló: a tojások, a túró és a tej. Ezekből lágy tésztát keverünk-dagasztunk. Legvégül hozzáadjuk az étolajat, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával lefedjük, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, hozzádolgozzuk a maradék 12 dkg lisztet - vagy amennyi ahhoz kell, hogy nyújtható, könnyen kezelhető tészta legyen. Beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, és kis párnácskákat (vagy ami tetszik) szaggatunk belőle. Sütőpapíros tálcán hagyjuk még kelni.
Ha már szépen megemelkedtek, 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre - de 15 perc után már ellenőrizzük, nem jó-e!
Míg a tészta sül, elkészítjük a citrommázat. 2 citrom kifacsart levét annyi porcukorral keverjük össze, amennyi ahhoz kell, hogy méz-állagú legyen. Mikor kisültek a citromos párnák, hagyjuk pár percig hűlni őket, majd mindegyik tetejére 1-2 kiskanálnyi citromos mázat kanalazunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.