Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.
A töltelékhez a citromokat megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk (1 dl lére van szükség). A túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a pudingporral, a citrom levével és héjával.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű, cakkos szélű gyümölcstortaformát. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Belesimítjuk a krémet, és kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tetejére a citromokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, kirakjuk vele a torta tetejét. A lekvárt kicsit felmelegítjük, és a tortára simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, itt csillaggyümölcs, apróra vágott pisztácia és mentalevél került még a torta tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.