Elkészítés: A lisztből vegyél el 2 dkg-t és gyúrd a margarinhoz. Formázz belőle lapos kis négyzetet és tedd félre.
Ezután jöhet az előtészta összeállítása. A tejben keverd el a tojássárgáját, a cukrot, az élesztőt, és add a liszthez. Löttyints bele egy kis vanília-aromát, majd kezdd gyúrni. Annyi vizet adj hozzá (fokozatosan), hogy nem ragacsos, sima tésztát kapj. Takard le, és hagyd állni 1 órán át.
A tésztát ne gyúrd át, csak lapogasd le lisztezett asztalon, húzz 4 csücsköt, hogy négyzetes legyen, középre tedd oda a margarint. Csomagold be és nyújtsd ki, majd hajtogasd össze. Fél óráspihentetéssel még kétszer kell duplán hajtogatni. Én nem tettem hűtőbe, ezért kissé meg is kelt közben szobahőmérsékleten.
Ahogy megvagyunk az utolsó pihentetéssel is, kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagra. Kiszaggatjuk nagyjából 10 cm átmérőjű szaggatóval, a közepüket meg kb. 3 cm-essel. A kiszúrt közepekkel együtt hagyjuk pihenni, letakarjuk nedves konyharuhával ismét fél órácskára.
Addig az olajat felhevítjük. Ennél a fánknál is különösen fontos, hogy jó forró legyen az olaj. Amikor kezdjük sütni, arra figyeljünk, hogy ami kelesztés közben a fánk teteje, az legyen sütéskor alul, így megtartja a szép formáját. Ha nem fordítjuk meg, elcsúsznak a rétegek. Addig sütjük mindkét oldalán, míg szép színt kapnak.
Papírtörlőre szedjük őket, óvatosan leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és hagyjuk hűlni.
Ekkor kezdhetünk elgondolkodni a cicomázáson. Én fondant-ba mártottam őket és cukorral szórtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.