Elkészítés: A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, tojásokat, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, némi étolajat is löttyinthetünk hozzá, akkor kevesebb kell a serpenyőbe. A szokásos módon süssük ki, tartsuk melegen.
A húsokat kiemeljük a pácból, amiben legalább pár órát töltöttek. A tejben pácolt húsféléről leitatjuk a nedvességet, sót-borsot neki, és megsütjük őket.
A nagy fej hagymánkat félfőre vágjuk, a gombát nagyobb cikkekre, a szalonnát kockákra aprítjuk. A hagymát zsíradékon megfuttatjuk, hozzátesszük a gombát meg a szalonnát, ha kedvünk tartja, akár paprikát és paradicsomot is dobhatunk bele. Nagyon pörcösre ne süssük a szalonnát, csak addig, míg a gomba leve elfő. A szalonna figyelembevételével sózzuk. Nagyon finom, ha kevés petrezselymet is szórunk rá.
Tálalás: minden tócsi egyik felére fektetünk 1 szelet húst, ráhajtjuk a másik felét, a tetejére halmozzuk a gombás ragut, jó kanál tejföllel díszítjük. Megszórhatjuk apróra vágott lilahagymával is.
Italfélének én jóféle száraz fehérbort ajánlanék, nemcsak azért, mert szárnyashoz azt szokták illőnek tartani, hanem azért is, mert ezt az ételt azzal lehet jól *szétcsapatni*.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.