Tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a burgonyapehellyel és a sóval, a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és rámorzsoljuk az élesztőt. Sima tésztát dagasztunk.
Ha kell, adhatunk hozzá vizet vagy éppen lisztet. Cipót formálunk, kilisztezett tálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára fordítjuk, 6 darabba vágjuk, amiket egyesével gömbölyítünk. Letakarjuk őket, 15 perc pihenés következik, majd jöhet a formázás.
A gombócokból kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk. Nagyjából elharmadoljuk a rudat, majd a jobb végét a balról vett harmadolóponthoz rögzítjük. A bal végét alulról átdugjuk a hurkon. A hurkot megcsavarjuk, a keletkezett lyukon a szabadon álló véget átdugjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük. Lespricceljük vízzel és 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.