Elkészítés: A cseresznyét kimagvaljuk, citromlével megcsepegtetjük, kevés porcukorral és fahéjjal megszórva tálban kb. 30 percig állni hagyjuk, majd szűrőkanálba téve lecsepegtetjük. A lecsepegett lét ízesítésre (pl. máz, fagyi stb.) felhasználhatjuk.
A vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat hozzáadva addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, jól összekeverjük, és a tejjel váltakozva a tojásos masszához adagoljuk, jól összedolgozzuk.
Alufóliával bélelt őzgerincformába öntjük a tészta felét, amit megszórunk a fahéjas-cukros és lecsepegtetett cseresznyével, majd beborítjuk a tészta másik felével.
Közepesen meleg (170 fokos) sütőben megsütjük, kis ideig a formában, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Tetejét olvasztott ét- és fehércsokival szabálytalan formában csíkozzuk. A csokoládékat külön-külön darabokra tördeljük, kevés vajjal vagy 2-3 teáskanál tejszínnel felolvasztjuk, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük, ezután használjuk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.