Sütőpapírral kibéleljük egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját. A durvára darabolt csokit vízfürdőben megolvasztjuk a vajjal együtt. A nejlonzacskóba szórt kekszet sodrófával finom morzsává törjük. Az olvasztott csokoládét 3 ek kivételével alaposan összekeverjük a morzsával, és a formába töltjük. Evőkanál domború felével jól lenyomkodjuk, és kb. 1 órára a hűtőbe állítjuk. Közben a durvára aprított mandulát serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. A megmosott cseresznyéből 16 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit leszárazzuk és kimagozzuk. Az öntetport csomómentesre keverjük 6 ek nektárban. A maradék nektárt felforraljuk, besűrítjük a feloldott öntetporral, és kb. 1 percig főzzük. Beleforgatjuk a kimagozott cseresznyét, és 10 percig hűlni hagyjuk. Az áttört túrót krémesre keverjük a mascarponéval, a cukorral meg a citromlével. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, és 2 ek kivételével hozzáadjuk a mandulát, valamint a cseresznyekompótot. A krémes masszát a kekszalapra simítjuk, és alufóliával lefedve, legalább 6 órán át fagyasztjuk. A félretett 3 ek csokoládét vízfürdőben újra megolvasztjuk. Félig belemártjuk a félretett cseresznyéket, és sütőpapírra téve megszárítjuk. Fogyasztás előtt kb. 20 perccel, a tortát szobahőmérsékleten kissé felengedjük, majd megszórjuk a maradék mandulával, és a csokoládémázas cseresznyékkel díszítjük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.