Előkészítés:
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a kakaóval. Kivajazunk, és zsemlemorzsával kiszórunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. A tojásokat és a tejet felváltva beledolgozzuk. Végül a kakaós-lisztes keveréket is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük. A formába öntjük, és a sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. A cseresznyét (vagy meggyet) lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A citromot megmossuk, héját körben nem túl vastagon levágjuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 4 evőkanál lével. A maradék levet a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a keményítős levet, még egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Kidobjuk belőle a fahéjat és a citromhéjat. Belekeverjük a cseresznyéket. A torta körül hagyjuk a formát, és a tortát megcsepegtetjük a likőrrel vagy az aromával. Rásimítjuk a cseresznyés masszát, és hagyjuk kihűlni. A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, állni hagyjuk. A tejszínben elkeverjük a kávét, és kemény habbá verjük. A túrókrémhez a túrót áttörjük, beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a túróhoz keverjük. Beledolgozzuk a tejszínhabot, és a krémet a cseresznyére simítjuk. A tortát legalább két órára hidegre tesszük. Tálaláskor megszórjuk kakaóporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.