Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a kristálycukrot hozzákeverjük. Meleg helyen kb. 15 perc alatt felfut. A lisztet nagy tálba szitáljuk, és a felfuttatott tejes élesztővel, a tojásokkal, a porcukorral és a sóval jól kidolgozzuk, majd beledolgozzuk a langyosra olvasztott margarint is. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe a beledolgozzuk a kakaóport és a 4 dkg olvasztott margarint is. Mindkét tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután mind a két tésztát két részre osztjuk. A kakaósat kb. kisujjnyi vastagságúra, 40x25cm-esre kinyújtjuk, és félretesszük. A töltelékhez való margarint a mogyorókrémmel kevergetve felolvasztjuk. A cukrozott kakaóport a fahéjjal összeforgatjuk. A világos tésztát ugyanakkorára nyújtjuk, mint a kakaósat, azaz 40x25cm-esre. A margarinos mogyorókrém felével megkenjük, a fahéjas kakaó felével megszórjuk. A kakaós tésztát ráillesztjük, majd felcsavarjuk akár a bejglit, és margarinnal kikent, belisztezett tepsibe tesszük. A másik tésztarudat ugyanígy készítjük el. Mindkét kalácsot felvert tojással lekenjük, meleg helyen 25 percen át pihentetjük, majd előmelegített sütőben közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 50 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.