Elkészítés: A narancslét a sóval felforraljuk, majd a vajat felolvasztjuk benne. A lisztet egyszerre beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a tészta gombócként az edény falától el nem válik.
Ezután a lábost hideg vízfürdőbe állítjuk, és a lisztet körülbelül fél óráig hagyjuk duzzadni.
A tésztát sütőpapíron 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd óvatosan kivágunk belőle egy csillagformát (kb. 32 cm átmérőjűt), és villával többször megszurkáljuk. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és a csillag szélére illesztjük őket (kissé oda is nyomkodjuk, és ízlés szerint be is vagdoshatjuk egy késsel).
A csillagot sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben 225 fokon (gázsütő: 4. fokozat) 12-15 percig sütjük.
A fél narancsot forró vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját lereszeljük, levét kipréseljük. A likőrt a túróval, a mascarponéval, a cukorral, egy kevés narancslével és narancshéjjal simára keverjük.
A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér hártyát is eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt először ujjvastagságú szeletekre, majd negyedekbe vágjuk. A datolyákat elfelezzük, kimagozzuk, majd csillag formájúra feldaraboljuk.
A túrós krémet a kihűlt csillagra kenjük, majd a gyümölcsökkel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.