Ezt a töltött káposztát olyankor főzöm, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú, fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.
A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbél felét is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.
A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel takarom le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek. A lassú, hosszú főzés után, csomómentes paprikás rántással sűrítem.
Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható. A cipók méretétől függően 2, vagy 3 töltelék fér beléjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.