Ezt a töltött káposztát olyankor főzöm, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú, fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.
A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbél felét is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.
A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel takarom le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek. A lassú, hosszú főzés után, csomómentes paprikás rántással sűrítem.
Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható. A cipók méretétől függően 2, vagy 3 töltelék fér beléjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.