A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát felkarikázom.
Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, majd fűszerezem.
Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipóknak levágom a tetejét, a belsejét pedig kivájom. Sütőben kicsit megsütöm a cipókat.
Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.
A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.
Megjegyzés
Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon és nem utolsó sorban finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.